maanantai 13. kesäkuuta 2011

"Kiitos Suomi!!"

© Anna Äärelä
Olipahan siisti viikonloppu Helsingissä. Mä en tiedä mistä johtuu aina se pieni skeptinen olo kun valmistaudun suomikeikkoihin. Kai se kotikentän paine on aina eri kuin jos ollaan ulkomailla.

Me startattiin meidän Helsinki-City-Boy-Tour perjantaina Kaarle XII 35-vuotis synttäreillä. Oli aika hienoa makoilla koko päivä rannalla Munkkiniemessä, jossa merivesi oli oikeasti about 20 astetta. Kävin uimassa pitkiä lenkkejä ja oli ihan Välimerenmeininki. Ei levää eikä roskaa ja ihana trooppinen päivä. Poljin fillarilla vielä Voicelle haastatteluun ja sieltä ”Kalleen” superkuumalle keikalle. Noi yksityisbileet / erikoistapahtumat on aina vähän niin ja näin fiiliksen suhteen, mutta nyt oli kylä hyvä meno. Ja jumalauta että oli kuuma. Meidän manageri Mikko oli ollut kolme ekaa biisiä yleisössä ja oli kuulemma meinannut pyörtyä. Se sanoi että ”kai ne tykkäsivät keikasta kun eivät lähteneet vilvoittelemaan.”

Perjantaina oli Veikkauksen festarit Kaisaniemessä. Alla oli jälleen kunnon rantapäivä, tällä kertaa ihanassa Uunisaaressa Helsingin edustalla, jossa merivesi oli kaikkea muuta kuin lämmintä. Mutta ilma sitäkin lämpimämpää. Kyllä on pakko sanoa että Suomen kesä on parasta silloin kun se on näin lämmin. Sataa tai paistaa. Veikkausfestareilla oli meidän lisäksemme muitakin kotimaisia artisteja, mm. Mun ikilemppari Happoradio. Mulla edelleen menee kylmät väreet kun kuulen radiosta niiden ”Puhu äänellä jonka kuulen.” Mä oon pari kertaa jäänyt parkkipaikalle kotitalon edessä kuuntelemaan sen biisin loppuun. Aki tekee maailman kauniimmat lyriikat.

Veikkauskeikka oli todella siisti kokemus ja todella hienosti hoidettu paketti ainakin meille artisteille. Mä vähän säikähdin kun hyppäsin lavalta alas ”destinyn” lopussa ja lava taisi olla vähän korkeampi kuin luulin. Vissiin 2,5 metriä. Mutta pääsin takaisin ylös kameramiehen avustuksella.

Huomenna oli ehkä eilisen keikkakesän kohokohta Helsingissä Radio Aallon festareilla. Kattaus oli kotimaisittain aika kova ja mukana olivat kaikki kärkiartistit Vartiaisen Jennistä Happoradioon ja VHB:n veljeksiin. Oli ihanaa huomata että kotimaassakin jengi jaksaa dikkailla meitä välillä ihan Eurooppatyyliin ja tuli vähän haikea olo kun tajusimme että kotimaassa ei ole koko loppukesänä kuin yksi festari. Ehkä ensi vuonna sitten. Toki meidän pitää mennä bändin kanssa aina sinne missä rauta on kuumaa ja missä kysyntä on kovinta. Onneksi koko kesä on ihan tupaten täyteen buukattu tänä vuonna.

Keikan jälkeen mun piti ensin mennä kotiin ja tehdä vähän ”työjuttuja” mutta kaverit saivat mut houkuteltua vasta-avattuun Vapianoon Mikonkadulle. Vapiano on maailman coolein pikaruokaravintolakonsepti. Me mietittiin pitkään bändin kundien kanssa että oltaisiin tuotu ravintola suomeen, mutta joku muu ehti ensin. Vapiano on siis Italialainen pikaruokaravintola. Me ollaan nautittu sen herkuista jo vuosia Euroopassa ja on ihme että Suomeen avattiin ensimmäinen vasta nyt. Mun ehdottomat lempparit ovat (#3) Rapupasta, (#2) Rucola-parmankinkkupizza ja (#1) kirkkaana ykkösenä Italialaisista makkaroista väännetty tulinen pasta, johon sain ystäväni Villen rakastumaan eilen myös. Muahahhaa. Vanha lomaosakemyyjä iski jälleen…

Vapianon terassilla tuli sitten notkuttua niin pitkään että auto piti jättää kaupunkiin ja päädyimme porukalla M-baarin terassille, missä oli hurjat jamit. Lavalla kävi Santanan tyyppejä, joilla on keikka tänään Helsingissä ja mm. Tuomo Prättälä joka ei koskaan jätä kylmäksi. Taisi meidän Rikukin käydä jammailemassa mukana. Sunnuntai on hyvä baaripäivä kun taksijonot ovat inhimilliset. Pääsin (kuulemma) kolmen aikaan kotiin Töölön Grillin kautta kotiin tuplamunalihiksen ja ranskalaisten kanssa. Ai että nukutti ;)

Nyt on poplaulajan vapaapäivä ja kukaan ei tarvitse minua tänään. Mä aion vain nauttia ihanan raikkaasta sateentuoksusta ja makoilla parvekkeella kitaran kanssa. Huomenna vasta menen salille ja lenkille ja käyn tsekkaamassa uudet kausikorttipaikat HIFK-hallista ensi kaudeksi. Ensi vuoden jengi näyttää aika hyvältä. Vielä Järventien tontille joku kiekollinen pakki ja toivottavasti Jarkko R. möyhimään laidalle, niin avot! Ensimmäiset vapaat pitkään aikaan.

Hyvää kesää kaikille ja iso kiitos koko viikonlopusta. Teitte meistä taas kerran kovin onnellisia. Nähdään Heinäkuussa Down By The Laiturissa!!!

Samu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti