tiistai 24. toukokuuta 2011

Out Of Style

Löytyipäs hyvä arvostelu levystä, sen kunniaksi laitan sen tähän! ;)


Sikäli mikäli snobeihin on uskominen, Sunrise Avenue on kielletyn musiikin listalla. Vahvasti mielipiteet jakava yhtye on joka tapauksessa tehnyt uskomatonta jälkeä Keski-Euroopassa, ja vaikka yhtyeen kielipolitiikka ei koskaan Englantiin tai USA:n veisikään, Out Of Style osoittaa, että musiikillisesti yhtye on tyylilajinsa kansainvälistä kärkipäätä.

Yhtyeen kiltti mutta samaan aikaan melankolinen poprock on tyylisuuntaus, jolle suomalainen metallimusiikkia kumartava kansa tuskin eväänsä väräyttää. Sunrise Avenuen musiikki ei silti ole liian hillittyä tai virkamiesmäistä, sillä jo debyytistä lähtien mukana ollut tietoinen naivistisuus, melodioiden lapsenomaisuus ja leikittelevyys ovat raivanneet yhtyeelle omaa väylää. Jos 90-luvun alussa tämäntyylisiä bändejä oli pilvin pimein, nykypäivänä tyylisuuntaus on vaipunut unholaan. Positiiviselle musiikille on aina tilausta, ja sävellyksellisesti Sunrise Avenue on oman alansa suvereenejä. Kaikki on helposti omaksuttavaa, kliseistäkin, mutta hyväntuulista ja tarttuvaa.

Radioissa jalansijaa ottanut Hollywood Hills on vasta alkua, sillä kepeästi rokkaava bändisoitto ja mieleenpainuvat melodiat pääsevät oikeuksiinsa useammassa levyn kappaleessa. Out Of Style jättää jälkeen runsaasti miellyttäviä muistijälkiä ja muistuttaa siitä, että rockin ei tarvitse aina olla synkkää. Joskin Rumban kaltaiset helsinkikeskeiset mediat ovat ottaneet yhtyeen silmätikukseen, se kertoo paljon enemmän heistä itsestään kuin Sunrise Avenuen todellisesta laadusta.

Musiikki on todellakin leikin asia.

Kirjoittanut: Jani Sipilä, Vertigo

ps. Käykääs tykkäilemässä tästä ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti