perjantai 15. heinäkuuta 2011

KULISSIEN TAKANA: Samu HaberKuka?
35-vuotias Samu Haber on tullut suomalaisille tutuksi Sunrise Avenuen yhtyeen laulajana ja keulahahmona. Hän perusti jo nuorena yhtyeen Sunrise, josta vuosien saatossa muokkautui yksi tämän päivän Suomen musiikkiteollisuuden suurimmista vientituotteista. Yhtyeen Fairytale Gone Bad- kappale on rikkonut myyntiennätyksiä ja samaa tietä näyttää jatkan yhtyeen uusin single Hollywood Hills. Yhtye julkaisi uusimman albuminsa ”Out Of Style” maaliskuussa.

Ensimmäiset bändiviritykset
”Sunrise, jonka pistettiin pystyyn 16-vuotiaana, on aina kulkenut muiden viritysten rinnalla. Silloin meitä oli vain kaksi jätkää akustisten kitaroiden kanssa. Yhtyettä ei oikeasti koskaan perustettu, vaan aloimme tekemään keikkoja ja biisejä Jan Hohenthal- nimisen tyypin kanssa. Silloin oli myös pakko oppia laulamaan, että pystyi akustisesti viihdyttämään yleisöä tunnin verran. Soitettiin kaikkialla mistä keikkoja saatiin haalittua, aina häistä firmojen bileisiin. Muistaakseni silloinen yhtyeen keikkaliksa oli 150 markkaa, joka sisälsi kaiken matkustuksesta lähtien. Viinojen tietenkin piti olla ilmaisia. Full Metal Gigolos oli meidän ensimmäinen rokkibändi, joka kasattiin yläaste-ikäisinä. Koululla oli rummut ja saimme treenata uskonnonluokassa. Sen jälkeen olin jäsenenä heavybändissä nimeltä Absurdus. Soitettiin keikkoja jopa Helsingin ulkopuolella. Keikka Kotkassa on jäänyt elävästi mieleen. Olin itse Espoosta ja kaikki muut kauempaa, kuten Veikkolasta ja Valkeakoskelta. Merikaupungin mainoksissa loisti kuitenkin isolla Absurdus – Helsinki. Keikkapalkaksi saimme tynnyrillisen kiljua, jonka juotuamme melkein yrjösimme verta. Ensimmäisten kokeellisten vuosien jälkeen olen kuitenkin keskittynyt vain Sunrise Avenueen. Joidenkin artistien levyillä olen kuitenkin vieraillut laulamassa stemmoja.”

Sunrise Avenue
”Ramon niminen kaverini koulussa kehitti meille nimen Sunrise ja esiinnyimme sillä 10-vuotta. Kun rupesimme tosissaan hakemaan levydiiliä vuonna 2002, päätimme muuttaa nimeä. Pelkkä Sunrise tuntui vain jotenkin liian lyhyeltä. Kokeilimme lisätä Sunriseen kaikenlaisia liitteitä kuten: Sunrise Bulevard, Morning Sunrise, Midnight Sunrise ja Mary Sunrise, Silloinen basistimme Sami Heinänen teki hienon Sunrise Avenue-logon teki ja valinta oli helppo tehdä. Vielä kun nettiosoite sunriseavenue.com oli vapaana, niin siihen oli helppoa kallistua. Bändissä on ollut mukana kaikkiaan 17 jäsentä, joten miehistö on vaihtunut useaan kertaan. Nyt olemme toimineet samalla kokoonpanolla jo kohta neljä vuotta. Se on hienoa, koska meillä on tällä porukalla todella upea dynamiikka ja harmonia. Kaikki tietävät oman paikkansa ja kantavat kortensa kekoon. Yhtyeessä on joskus alkuaikoina ollut mukana jopa poikkihuilisti. Soitimme aluksi hieman folkimpaa tavaraa, mutta vuosien saatossa tyyliksi vakiintui nykyinen pop/rock.”

Lue koko pitkä juttu täältä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti