torstai 16. kesäkuuta 2011

YleX: Suomalaisbändi päätyi Britannian suurimman radion soittolistalle


Kotimaisen Sunrise Avenuen kappale Hollywood Hills on päätynyt BBC Radio 2:n soittolistalle. Pääsy koko Britannian kuunnelluimman radio-aseman soittoon takaa sen, että suomalainen musiikki raikaa nyt viikottain kanavan 14,5 miljoonan kuulijan korviin.

Musexin projekti- ja viestintäpäällikkö Tuomo Tähtinen iloitsee bändin puolesta soittolistauksesta.

- Meistähän se on lähtökohtasesti ihan mahtava juttu, että BBC noteeraa. Puhutaan kuitenkin sellaisesta mediasta, että heidän vaikutusvalta ulottuu paljon Brittilääkin laajemmalle, hän pohtii.

Tähtinen pitää aluevaltausta hienona askeleena brittimarkkinoilla.

- Kukaan ei voi ennustaa mitä se käytännössä tuo tullessaan. Tämä merkitsee sitä, että entistä enemmän pitää tehdä töitä, mutta kyllähän se aina ovia avaa.

BBC Radio 2 on selkeästi aikuisyleisölle suunnattu kanava. Vuonna 2008 kanava oli pienimuotoisen skandaalin kourissa kun sittemmin elokuvauralle siirtynyt juontaja Russell Brand soitteli ohjelmassaan sopimattomia pilapuheluita. Suuren mediamylläkän jälkeen Brand joutui eroamaan BBC:ltä. Kanavan nykyisiin juontajiin lukeutuvat mm. Suomessakin pyörineestä talk show’sta tuttu Graham Norton, sekä omaa ohjelmaansa vetävä muusikko Jamie Cullum.

Sunrise Avenuen rinnalta kanavan soittolistalta löytyy artisteja kuten Adele, Coldplay, James Blunt ja Cee-Lo Green.

YleX

1 kommentti:

  1. Ihanat sivut! Kiva, että päivitätte blogia usein. Mahtava sivu! :)

    VastaaPoista