maanantai 27. kesäkuuta 2011

Kaoottinen festarikeikka Puolassa!


Sunrise Avenue esiintyi viime viikolla Puolassa.

Yhtyeen laulaja Samu Haber muistelee bändin Facebook-sivuille rustaamassaan blogikirjoituksessa neljän vuoden takaista keikkaa paikallisilla festareilla. Tuolloin yleisössä oli noin 150 000 tyyppiä.

Meidän 400 kilometrin matkamme Varsovasta keikkapaikalle kesti tuolloin 11 tuntia. Kuulin jonkun saaneen potkut, koska olimme myöhästyä keikalta. Meillä oli vain 11 minuuttia (!!!) aikaa valmistautua 150 000 ihmiselle esiintymiseen”, Samu kirjoittaa vapaasti suomennettuna.

Hetki oli siis kaoottinen - varsinkin kun juuri ennen keikkaa eräs kundi kysäisi Sunrise Avenuen silloiselta kosketinsoittajalta Jukka Backlundilta mikä hänen instrumenttinsa oli.

Kundi kysyi, että mikä kiippari, tarvitsetko muka kiipparin. Heillä oli kahdeksan minuuttia aikaa hankkia Jukalle oikeanlaiset koskettimet… Kaikki meni hyvin… ;)”, Samu kuitenkin vakuuttelee.

Voit lukea koko blogikirjoituksen täältä!

Suosikki

perjantai 24. kesäkuuta 2011

Sunrise Avenue valmistautuu juhlimaan



Saksan suunnalla ja Manner-Euroopassa mainiosti menestyvä suomalainen bändi Sunrise Avenue ajattelee jo ensi vuotta.

Sunrise Avenue juhlii silloin perustamisensa kymmenettä vuosipäivää ja lupaa tehdä sen shampanjapullon korkkien poksahdellessa.

- Kymmenen kuulostaa aika vanhalta. Ehkäpä meidän olisi pitänyt aloittaa ajan laskeminen vuodesta 2006, jolloin bändi olisi vasta kuusivuotias, keulakuva Samu Haber vitsailee.

Haber ehkä tahtoisi unohtaa yhtyeensä alkutaipaleen ja muistaa vain makeammat viisi kuusi vuotta.

Elisa

torstai 23. kesäkuuta 2011

Samu paljastaa: Tällainen olisi unelmajuhannus



Sunrise Avenue on juhannuksena keikalla Saksassa ja Puolassa.

Yhtyeen laulaja Samu Haber (toinen oikealta) viettäisi juhannusta mielellään myös kaksin oman kultansa kanssa.

Unelmieni juhannusyöpaikka olisi saaristossa naisen kanssa kahdestaan purjeveneessä, vetäytyä kajuuttaan ja nukahtaa sinne, Samu maalailee.

Suosikki

keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

YleX: Mitä mieltä olet Sunrise Avenuen kappaleesta I don't dance?

Kuva: YleX

YleX Iltapäivä soittaa maanantaista torstaihin joka päivä uuden Rytmibarometrikappaleen. Jokaista kappaletta voi äänestää kello 16 saakka. Perjantaisin viikon suosituin Rytmibarometri julistetaan voittajaksi ja paras Rytmibarometrikommentti palkitaan!

Kuka? Sunrise Avenue: I don’t dance

Mitä? Helsinkiläisyhtye Sunrise Avenuen kolmas studioalbumi, keväällä 2011 julkaistu Out of Style, on myynyt kultaa Suomessa. Levyn kappale Hollywood Hills taas on uponnut kuin häkä Keski-Euroopassa; kappale on myynyt kultaa Saksan lisäksi myös Itävallassa ja Sveitsissä.

Hä? Sunrise Avenuen laulaja Samu Haber adoptoi alkuvuodesta YleX Iltapäivän Mäkkärin ”kasviystävän” Timon munan, eli hopeisen, joulukuusen koristetta muistuttavan palleron. Timon munan liikkeistä ei tämän jälkeen ole kuultu mitään. (Timon muna kuvassa Ainon kädessä.)

YLEX



perjantai 17. kesäkuuta 2011

(Metro Live) Samu Haber: Tämän teini-idolin kanssa tekisin kesähitin!

Laulaja Samu Haber duetoisi mieluusti Idols-artistin kanssa.

– Anna Abreun kanssa olisi kiva tehdä yhteistyötä. En tiedä mitä siitä syntyisi, kun discoartisti ja espoolaisrokkia yhdistettäisiin, laulaja sanoo.

Haber on tutustunut kansainvälisiin hittiartisteihin, mutta kaikki kohtaamiset eivät ole olleet mieluisia. Sunrise Avenue esiintyi aikoinaan Itävallan Nova Rockissa. Samassa tapahtumassa lavalle kipusi Metallica ja Korn, jotka aiheuttivat tiukat turvatoimet.

– Suuntasimme Faith No Moren keikan jälkeen takaisin backstagelle, jossa olivat vastassa Kornin turvamiehet. Sellainen helvetin iso mies kävi käsiksi kosketinsoittajaamme Osmo Ikoseen. Menimme väliin ennen kuin mitään ehti tapahtua. Jenkit luulevat omistavansa koko maailman.

– Metallican jätkät olivat mukavia, sillä he eivät nirsoilleet. He joivat bisseä ja vetivät röökiä meidän muiden artistien joukossa.

Teksti: Petri Voutilainen (metrolive)
Kuva: Lehtikuva


torstai 16. kesäkuuta 2011

YleX: Suomalaisbändi päätyi Britannian suurimman radion soittolistalle


Kotimaisen Sunrise Avenuen kappale Hollywood Hills on päätynyt BBC Radio 2:n soittolistalle. Pääsy koko Britannian kuunnelluimman radio-aseman soittoon takaa sen, että suomalainen musiikki raikaa nyt viikottain kanavan 14,5 miljoonan kuulijan korviin.

Musexin projekti- ja viestintäpäällikkö Tuomo Tähtinen iloitsee bändin puolesta soittolistauksesta.

- Meistähän se on lähtökohtasesti ihan mahtava juttu, että BBC noteeraa. Puhutaan kuitenkin sellaisesta mediasta, että heidän vaikutusvalta ulottuu paljon Brittilääkin laajemmalle, hän pohtii.

Tähtinen pitää aluevaltausta hienona askeleena brittimarkkinoilla.

- Kukaan ei voi ennustaa mitä se käytännössä tuo tullessaan. Tämä merkitsee sitä, että entistä enemmän pitää tehdä töitä, mutta kyllähän se aina ovia avaa.

BBC Radio 2 on selkeästi aikuisyleisölle suunnattu kanava. Vuonna 2008 kanava oli pienimuotoisen skandaalin kourissa kun sittemmin elokuvauralle siirtynyt juontaja Russell Brand soitteli ohjelmassaan sopimattomia pilapuheluita. Suuren mediamylläkän jälkeen Brand joutui eroamaan BBC:ltä. Kanavan nykyisiin juontajiin lukeutuvat mm. Suomessakin pyörineestä talk show’sta tuttu Graham Norton, sekä omaa ohjelmaansa vetävä muusikko Jamie Cullum.

Sunrise Avenuen rinnalta kanavan soittolistalta löytyy artisteja kuten Adele, Coldplay, James Blunt ja Cee-Lo Green.

YleX

keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

VeikkausFestarit juhlittiin mahtavassa kesäsäässä

VeikkausFestarit vietettiin lauantaina 11.6. aurinkoisessa säässä Helsingin Kaisaniemessä. Festarit tulivat suorana lähetyksenä myös VeikkausTV:stä ja tallenne on nyt katsottavissa noin kahden viikon ajan jälkilähetyksenä.

Voit katsoa keikan Veikkauksen sivuilta!

tiistai 14. kesäkuuta 2011

Helsinki-päivän konsertista videoita



Sunrise Avenue Pitkään kuumaan kesään!

Kesän ykkösartistit ja ajankohtaiset haastattelut sunnuntaisin suorana Tampereen Särkänniemestä.

Esiintyjät
12.6. Hanna Pakarinen, Ressu Redford, Jussi Rainio, Mr. Mallorca, Hevisaurus
19.6. Kaija Koo, Antti Tuisku, Dallapé
26.6. Maija Vilkkumaa, Haloo Helsinki, Paula Koivuniemi
3.7. Mads Langer (DEN), Happoradio, Arttu Wiskari
10.7. Munamies, Jukka Poika
17.7. Jari Sillanpää, Erin, Reckless Love
24.7. Sunrise Avenue, Laura Närhi, Juha Tapio

Pitkä kuuma kesä sunnuntaisin 22.5. alkaen MTV3-kanavalla klo 20.00-21.00




maanantai 13. kesäkuuta 2011

Muistakaa katsoa kooste Helsinki-päivän konsertista!

Konsertti esitetään Nelosella ti-pe 14.-17.6. klo 18-18.45. Suurempi kooste konsertista esitetään sunnuntaina 19.6. klo 16.45. (Haastattelut, esiintymiset ym)



Kaisaniemi 11.6 VeikkausFestarit











© Anna Äärelä

Suvilahti, Helsinki 12.6.2011















© Anna Äärelä

"Kiitos Suomi!!"

© Anna Äärelä
Olipahan siisti viikonloppu Helsingissä. Mä en tiedä mistä johtuu aina se pieni skeptinen olo kun valmistaudun suomikeikkoihin. Kai se kotikentän paine on aina eri kuin jos ollaan ulkomailla.

Me startattiin meidän Helsinki-City-Boy-Tour perjantaina Kaarle XII 35-vuotis synttäreillä. Oli aika hienoa makoilla koko päivä rannalla Munkkiniemessä, jossa merivesi oli oikeasti about 20 astetta. Kävin uimassa pitkiä lenkkejä ja oli ihan Välimerenmeininki. Ei levää eikä roskaa ja ihana trooppinen päivä. Poljin fillarilla vielä Voicelle haastatteluun ja sieltä ”Kalleen” superkuumalle keikalle. Noi yksityisbileet / erikoistapahtumat on aina vähän niin ja näin fiiliksen suhteen, mutta nyt oli kylä hyvä meno. Ja jumalauta että oli kuuma. Meidän manageri Mikko oli ollut kolme ekaa biisiä yleisössä ja oli kuulemma meinannut pyörtyä. Se sanoi että ”kai ne tykkäsivät keikasta kun eivät lähteneet vilvoittelemaan.”

Perjantaina oli Veikkauksen festarit Kaisaniemessä. Alla oli jälleen kunnon rantapäivä, tällä kertaa ihanassa Uunisaaressa Helsingin edustalla, jossa merivesi oli kaikkea muuta kuin lämmintä. Mutta ilma sitäkin lämpimämpää. Kyllä on pakko sanoa että Suomen kesä on parasta silloin kun se on näin lämmin. Sataa tai paistaa. Veikkausfestareilla oli meidän lisäksemme muitakin kotimaisia artisteja, mm. Mun ikilemppari Happoradio. Mulla edelleen menee kylmät väreet kun kuulen radiosta niiden ”Puhu äänellä jonka kuulen.” Mä oon pari kertaa jäänyt parkkipaikalle kotitalon edessä kuuntelemaan sen biisin loppuun. Aki tekee maailman kauniimmat lyriikat.

Veikkauskeikka oli todella siisti kokemus ja todella hienosti hoidettu paketti ainakin meille artisteille. Mä vähän säikähdin kun hyppäsin lavalta alas ”destinyn” lopussa ja lava taisi olla vähän korkeampi kuin luulin. Vissiin 2,5 metriä. Mutta pääsin takaisin ylös kameramiehen avustuksella.

Huomenna oli ehkä eilisen keikkakesän kohokohta Helsingissä Radio Aallon festareilla. Kattaus oli kotimaisittain aika kova ja mukana olivat kaikki kärkiartistit Vartiaisen Jennistä Happoradioon ja VHB:n veljeksiin. Oli ihanaa huomata että kotimaassakin jengi jaksaa dikkailla meitä välillä ihan Eurooppatyyliin ja tuli vähän haikea olo kun tajusimme että kotimaassa ei ole koko loppukesänä kuin yksi festari. Ehkä ensi vuonna sitten. Toki meidän pitää mennä bändin kanssa aina sinne missä rauta on kuumaa ja missä kysyntä on kovinta. Onneksi koko kesä on ihan tupaten täyteen buukattu tänä vuonna.

Keikan jälkeen mun piti ensin mennä kotiin ja tehdä vähän ”työjuttuja” mutta kaverit saivat mut houkuteltua vasta-avattuun Vapianoon Mikonkadulle. Vapiano on maailman coolein pikaruokaravintolakonsepti. Me mietittiin pitkään bändin kundien kanssa että oltaisiin tuotu ravintola suomeen, mutta joku muu ehti ensin. Vapiano on siis Italialainen pikaruokaravintola. Me ollaan nautittu sen herkuista jo vuosia Euroopassa ja on ihme että Suomeen avattiin ensimmäinen vasta nyt. Mun ehdottomat lempparit ovat (#3) Rapupasta, (#2) Rucola-parmankinkkupizza ja (#1) kirkkaana ykkösenä Italialaisista makkaroista väännetty tulinen pasta, johon sain ystäväni Villen rakastumaan eilen myös. Muahahhaa. Vanha lomaosakemyyjä iski jälleen…

Vapianon terassilla tuli sitten notkuttua niin pitkään että auto piti jättää kaupunkiin ja päädyimme porukalla M-baarin terassille, missä oli hurjat jamit. Lavalla kävi Santanan tyyppejä, joilla on keikka tänään Helsingissä ja mm. Tuomo Prättälä joka ei koskaan jätä kylmäksi. Taisi meidän Rikukin käydä jammailemassa mukana. Sunnuntai on hyvä baaripäivä kun taksijonot ovat inhimilliset. Pääsin (kuulemma) kolmen aikaan kotiin Töölön Grillin kautta kotiin tuplamunalihiksen ja ranskalaisten kanssa. Ai että nukutti ;)

Nyt on poplaulajan vapaapäivä ja kukaan ei tarvitse minua tänään. Mä aion vain nauttia ihanan raikkaasta sateentuoksusta ja makoilla parvekkeella kitaran kanssa. Huomenna vasta menen salille ja lenkille ja käyn tsekkaamassa uudet kausikorttipaikat HIFK-hallista ensi kaudeksi. Ensi vuoden jengi näyttää aika hyvältä. Vielä Järventien tontille joku kiekollinen pakki ja toivottavasti Jarkko R. möyhimään laidalle, niin avot! Ensimmäiset vapaat pitkään aikaan.

Hyvää kesää kaikille ja iso kiitos koko viikonlopusta. Teitte meistä taas kerran kovin onnellisia. Nähdään Heinäkuussa Down By The Laiturissa!!!

Samu

Suomalainen rock-tähti paljastaa: Näin isket naisen

Sunrise Avenue -yhtyeen nokkamies Samu Haber on tätä nykyä onnellisesti parisuhteessa. Varatun miehen siviilisäädystään huolimatta muusikko suostui antamaan Voicelle muutaman vinkin siitä, miten miekkosten kannattaa toimia kauniimman sukupuolen kanssa.

Samu Haber kertoo heti kättelyssä, että kokee varsinaisen iskemisen haastavaksi. Muusikolla on kuitenkin ohjenuora, jota noudatellen naiset saattavat ruveta osoittamaan kiinnostusta miehiä kohtaan. Haberin mukaan tärkeää on säilyttää tietty coolius, eikä olla liian innokas

- Paras tapa on antaa vuoren tulla Muhammedin luo. Kannattaa olla rento.
- Silloin ei yleensä saa, jos jalassa on liian hyvät bokserit. Yleensä vientiä on eniten silloin, kun olet lähtenyt lunkisti kaverin kanssa baariin ja vetänyt jalkaan rumat alushousut. Silloin saattaa onnistaa. Naisen iskeminen on vähän niin kuin metsälle lähtöä, eli kivääri kouraan ja metsälle.

Usein ajatellaan, että ahkerasti matkustavan muusikon saattaa olla hankalaa sovittaa parisuhdetta työn kanssa yhteen. Haber sanoo, ettei tämä kuitenkaan pidä paikkaansa.

- Parisuhde istuu rokkielämään hyvin. Kaikissa parisuhteissahan on haasteita, eikä se ole kiinni siitä mitä hommaa tekee.

Voice

Samu neuvoo sepalusasioissa

Sunrise Avenue heitti yhden tämän vuoden harvoista Suomen keikoistaan Radio Aallon eilisessä festaripläjäyksessä. Katso bändin keulakuvan, Samu Haberin, mietteet kesäkiireistä ja sepalusasioista.

Katso video Täältä

sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

mtv3: Suomalaisbändi aiheutti hysteriaa Saksassa - armeija apuun

Keski-Euroopassa suurta suosiota nauttiva Sunrise Avenue koki toukokuun lopussa Darmstadtissa jännittäviä hetkiä.

Samu Haberin luotsaama Sunrise Avenue on tämän hetken kovin suomalaisbändi Saksassa, Itävallassa ja Sveitsissä. Yhtye on pokannut uusimmasta Out of Style -albumista kultalevyn Saksassa ja Hollywood Hills -sinkku on myynyt kultaa Saksan lisäksi myös Itävallassa ja Sveitsissä. Biisit keräävät huikeita radiosoittoja ja yhtyeen kappaleita lauletaan saksalaisessa Idolsissa.

Hillitön suosio näkyy luonnollisesti myös festareilla, jossa bändi esiintyy. Toukokuun loppupuolella järjestetty Damstadtin katufestivaali päättyi melkein kaoottiseen tilaan, kun armeija joutui sulkemaan katuja.

Suomalaisbändi esiintyi festareiden pääesiintyjänä ja Sunrise Avenueta oli saapunut katsomaan noin 140 000 silmäparia.

– Sain korvanappiin tiedon, että armeijan autot ovat sulkeneet kadut. Tuli vähän sellainen olo, että ei helvetti. Pitääkö tässä nyt lähteä karkuun, bändin solisti kertoo MTV3.fin Viihdeuutisille.

Tilanne kuitenkin päättyi lopulta rauhallisesti, eikä keikkaa jouduttu keskeyttämään. Armeija sai yli satatuhatpäisen yleisön rauhoittumaan ja keikka päästiin vetämään loppuun saakka.

(MTV3-ANN-MARI LEINONEN)

lauantai 11. kesäkuuta 2011

Sunrise Avenue lähtee syksyllä kiertueelle!



Kolmannen levynsä keväällä julkaisseen yhtyeen solisti Samu Haber kirjoittaa bändin Facebook-sivulla pitämässään blogissa tavanneensa perjantaina Saksan Kölnissä kiertueagentin, joka kertoi miehelle, että Sunrise Avenuelle on tulossa sekä uusia kaupunkeja että täysin uusia maita.

Rakastan ajatusta siitä, että pääsen soittamaan pienillä klubeilla ja uusissa paikoissa. Ja kolmella albumlla on paljon kappaleita, joista valita. Jännittävää ;)”, Samu kirjoitti englanniksi.
Suosikki

perjantai 10. kesäkuuta 2011

Ensireaktiossa Sunrise Avenue!



Levyn toinen single on nimeltään "I don´t dance" soi tänään ensireaktiossa kello 18.20 ja seuraavaksi myös uudestaan mahdollisesti kello 20.00.
Kerro mielipiteesi: Soitetaanko biisi uudestaan täältä!


The Voice

THE VOICE




SAMU HABER ON TÄNÄÄN (10.6) VOICEN ILLASSA HETI KUUDEN JÄLKEEN!


Kaikki kuulolle! ;)

torstai 9. kesäkuuta 2011

Elämä Lapselle- konsertti


Suomen suurin hyväntekeväisyyskonsertti, Elämä Lapselle, järjestetään Hartwall Areenalla keskiviikkona 14.9. kello 19–22. Ensimmäiset kotimaiset artistikiinnitykset konserttiin on nyt tehty – mukana ovat Sunrise Avenue, Chisu, Anna Abreu, Kim Herold ja Lauri. Uusia artistikiinnityksiä tehdään aina konserttipäivään asti.

Lastenklinikoiden Kummit ry:n vuodesta 1995 lähtien järjestämällä Elämä Lapselle -konsertilla kerätään rahaa viidelle yliopistolliselle lastenklinikalle sekä Lastentautien tutkimussäätiölle. Elämä Lapselle -konserttitunnelmassa yhdistyy yli 10000:n Hartwall Areenalle saapuneen ihmisen halu tehdä hauskalla tavalla hyvää. Hengessä ovat mukana niin konserttiyleisö, esiintyjät, vapaaehtoistyöntekijät, turvamiehet – aivan kaikki – ja meininki on sen mukainen. Ainoastaan paikalle saapumalla pääsee kokemaan Elämä Lapselle -konsertin huuman huikeimmillaan.

Elämä Lapselle -konserttilipun voi hankkia Lippupisteen toimipaikoista. Lippuja myydään niin ikään puhelimitse numerossa 0600 900 900 (1,97 €/min + pvm) sekä verkkopalvelussa Lippu.fi

Lippujen hinnat ovat 29/45 €.

Lastenklinikoiden Kummit ry

The Qube

Samu ja Riku ovat haastateltavana belgialaisessa radiossa:


Ja tässä Hollywood Hills:


ps.

tiistai 7. kesäkuuta 2011

Schlossgrabenfest



Löytyi tämmönen haastattelu saksasta. Samun ja Rikun haastattelu on n. 5 minuutin kohdalla. Videossa näytetään myös pätkiä illan keikasta. Sunrise Avenue esiintyi Schlossgrabenfest- tapahtumassa 28.5!

rheinmaintv


maanantai 6. kesäkuuta 2011

Coke Sound Up (Köln, Saksa)



Ylhäällä Samun ja Rikun haastattelu!

Hollywood Hills




Helsinki-päivän konsertin aikataulu

Radio Aallon Helsinki-päivän konsertti Suvilahdessa ensi sunnuntaina! Aikataulu:

12.00 Stella
12.55 Poets Of The Fall
13.40 Anna Abreu
14.25 Happoradio
15.25 Negative
16.25 Sunrise Avenue

17.20 Laura Närhi
18.20 VHB
19.15 Lauri
20.15 Jenni Vartiainen





lauantai 4. kesäkuuta 2011

IL: Miten selviät bändäreistä, Samu Haber?



Samu Haber vastasi Iltalehden kymmeneen kysymykseen. (JARNO JUUTI)
Teillä on Saksassa hurjasti faneja. Viime viikolla olitte pääesiintyjänä Schlossgraben Festillä, jossa oli jopa 140 000 kävijää. Mistä suosionne johtuu?

- Levy-yhtiö on satsannut meihin Saksassa paljon, maassa ei ole piratismia ja se on Euroopan paras musiikkimarkkina. Heille kelpaa hyvä rockmusiikki, jossa on fiilistä. Jossain briteissä pitää olla pillifarkuissa ja ruutuvillapaita päällä, että pärjää.

Mistä tiedät onko käsissäsi hitti?

- Sen näkee vasta listasijoituksesta, ei oikeastaan muusta. Paljon on kiinni tuurista ja muista liikkuvista osista. Tärkeää on myös se, että koko bändi tykkää kappaleesta. Silloin se on meille tarpeeksi hyvä.

Bändinne jäsenistössä on ollut vaihtuvuutta. Näkyvin riita koski kitaristinne Janne Kärkkäisen erottamista vuonna 2007. Tilanne ei edennyt hovioikeuteen asti, mitä tapahtui?

- Jannen erottaminen oli todella hirveää, sillä asiaa puitiin myös julkisesti. Mutta syy oli henkilökemioissa, eikä sellaiselle mahda mitään. Jonkun on pakko vetää laivaa johonkin suuntaan, mutta en minä mikään diktaattori ole.

Miten saitte tilanteen selvitettyä?

- Ratkaisu syntyi kalliilla hinnalla, sillä oikeusprosessi ja sotkun selvittäminen veivät paljon rahaa. Jouduimme maksamaan kiukuttelusta kuusinumeroisia summia ennen kuin asia oli ohi. Ystäviä meistä ei enää tule, vaikka olemme toki ihan muodollisissa väleissä.

Pelottaako sinua koskaan, että suosionne katoaa?

- Kyllä tämä varmasti joskus loppuu. Jos soitamme puoli vuotta paskasti ja teemme huonoja biisejä, leikki päättyy hyvin nopeasti. Sitten pitänee mennä oikeisiin päivätöihin. Olen tehnyt kahdeksasta neljään duunia monta vuotta elämästäni, eikä siinä mitään pahaa ole. Kun kello lyö perjantaina viisi, normitallaaja pääsee kotiin.

Kuuluuko rock-elämäänne viinaa, huumeita ja naisia?

- Olemme jo yli 30-vuotiaita sällejä, joten olisi noloa vetää tuolla ympäriinsä, että "onpa siistiä olla kännissä". Vedimme pari ensimmäistä vuotta vähän reippaammin viinaa, se on oikeasti tosi rankkaa. Silloin on ihan hajalla koko ajan. Ja keikkailu krapulassa on aivan hirveää.

Kuinka torppaat yli-innokkaat bändärit?

- En ole koskaan ollut yhden illan jätkä, siitä ei saa yhtään mitään. Väitän, että roudarit ja bussikuskit ovat niitä, jotka eniten tekevät tuttavuutta naispuolisiin faneihin.

Kuinka tyttöystäväsi suhtautuu ammattiisi?

- Hienosti, hänellä on omatkin reissunsa ja touhunsa. Onnen perusta ei voi olla se, että ollaan koko ajan yhdessä. Kiva jos sellainen natsaa, mutta tässä vaiheessa elämää en voi olla kenenkään kanssa maanantaista perjantaihin.

Miten saat työasiat pois päästäsi?

- Tykkään käydä HIFK:in matseissa ja viettää aikaa äitini sekä siskon lasten kanssa. Minulla on myös paljon frendejä tämän sirkuksen ulkopuolella. Parisuhde auttaa paljon, kun joutuu väkisin kuuntelemaan ompelu- ja leivontajuttuja. Silloin pää irtaantuu väkisinkin. Kannattaa kokeilla muutenkin kaikkia uusia juttuja. Nyt kaikki sienestämään äkkiä!

Musiikkikriitikot eivät tunnu pitävän teistä. Mistä se johtuu?

- En ymmärrä ollenkaan sellaista pillifarkkujournalismia, jossa kiva ei voi olla hyvää. Se on huvittavaa, että joissain lehdissä meitä parjataan verisesti jokaisessa arviossa. Täytyy toivoa, että musiikkiamme ei aleta kehua, sillä jokaisesta levystä olemme tähän mennessä saaneet kultaa.

Iltalehti

Samu Haber uskoo Sunrise Avenuen suosion hiipuvan


Sunrise Avenue -yhtyeen nokkamies Samu Haber uskoo, että yhtyeen suosio hiipuu vielä.

- Kyllä tämä varmasti loppuu vielä. Jos soitamme puoli vuotta paskasti ja teemme huonoja biisejä, leikki loppuu hyvin nopeasti, Samu miettii.

Miehellä on myös suunnitelmia sen varalle, jos musiikkiura vielä tyssää.

- Sitten pitänee mennä oikeisiin päivätöihin. Olen tehnyt kahdeksasta neljään duunia monta vuotta elämästäni, eikä siinä mitään pahaa ole. Kun kello lyö perjantaina viisi, normitallaaja pääsee kotiin, Samu pohtii.

Voice

perjantai 3. kesäkuuta 2011

The Qube